باشگاه بدنسازی

چاپ

باشگاه بدنسازی

 در دنیای امروز اندام زیبا و تناسب اندام بسیار مورد توجه بوده و باشگاه بدنسازی رونق بسیار گرفته است . ورزش بدنسازی از جمله ورزش‌ های پرورش و تقویت عضله‌ها برای رسیدن به اندامی قوی و همینطورخوش فرم
میباشد.
این ورزش در سال های اخیر تخصصی‌تر انجام شده و نتیجه های خوبی به دوستدارانخویش ارائه نموده است. در‌این مهارت‌های موردنیاز برای انجام ورزش بدنسازی را به شما ارائه میدهیم.


بدنسازی چیست؟
بدنسازی یک ورزش بسیار کاربردی برای داشتن اندامی خوش فرم و سالم میباشد. در واقعیت ورزش بدنسازی بدن را عضلانی و به صورت دلخواه در می آورد. در‌این ورزش با تلفیق تمرینات ورزشی و تغذیه مطلوب عضلاتی توانمند و اندامی ورزیده خواهید داشت.
به شخصی که تمرینات دشوار ورزش بدنسازی را اجرا میکند، بدنساز می گویند. در بدن سازی حرفه ‌ای شخص فیگورهای مشخصی را اجرا میکند. به همین ترتیب جايگاه بدنسازان بر طبق تقارن عضلانی، حجم توده عضلانی، اندازه و سایز عضله ها، فیگورها و ژست‌ها رتبه بندی میشوند.
بدن سازی دارای حرفه‌های مختلفی است و در هر حرفه مدل تمرین و نوع عضله ‌سازی مختلف میباشد که در ادامه می خوانیم. در‌این مقاله درباره تاریخچه ورزش بدنسازی، گونه های آن و تغذیه در بدنسازی مطالبی ارائه میکنیم.برای اطلاعات بیشتر در مورد بدنسازی و تجهیزات مورد نیاز آن می توانید به سایت های تخصصی مانند وبسایت پاورکفپوش مراجعه نمایید.

پاورکفپوش

تاریخچه ی ورزش بدنسازی
ورزش بدنسازی در گذشته های دور ترویج داشته و تنها مدل آن مختلف بوده است . در مصر باستان، بلند کردن سنگ‌های خیلی سنگین رواج بسیاری داشت. وزنه‌بردارهای کار کشته در نمایش‌های عمومی می آمدند و همدیگر را به زورآزمایی دعوت می کردند. اما در آن اوقات تمرکز روی رشد اندام ها نبود. حتی اکثر وقت ها آنها اندام های پر از چربی ، اما صرفا درشت و قوی هیکل داشتند.
این نمایش‌ها تا پایان قرن نوزدهم میلادی ادامه داشت. در آن زمان یوجین ساندو ( Eugene Sandow ) تیترقوی‌‌ترین مرد را به دست آورد. یوجین ساندو ( پدر بدن سازی مدرن )در اکران توانا‌ترین مرد دنیا به تماشاچی‌ها اجازه داد تا از اندام خوش فرم و عضلانی وی لذت ببرند.
بعد از آن به‌سرعت ورزیدگی، زیبایی، توان و عضله‌های پرورش یافته وی معروف شد. همینطور مدل وی، مشهور و وسایل تمرینی ( هالترها، وزنه‌ها و دمبل ‌) وی بسیار پرفروش شد.
به همین ترتیب ورزش بدنسازی با هدف ساختن اندام عضلانی، ورزیده و قوی،  در میان عموم مردم و ورزشکاران جا افتاد. امروزه شاهد مسابقات جهانی زیبایی اندام با جایزه های میلیون دلاری هستیم.

انواع رشته‌های ورزش بدنسازی
اکثر ورزشکاران با اندام و تمرینات متفاوت بدنسازی به چشم می خورند؛ چون که ورزش بدنسازی رشته‌های مختلفی را در بر می گیرد. در شرایطی که قصد دارید در یک باشگاه بدنسازی نام نویسی نمایید یا شما بدنساز می باشیدیا پس آشنایی و تمرین بیشتر به بدن ساز خوب تبدیل می شوید.معمولا برای حرکات بدون وزنه  از تخته استپ فومی استفاده میشود .
زمینه‌های ورزش بدنسازی شاید مشابه به هم باشند؛ ولی سیستم تمرینی، رژیم غذایی و حتی برنامه ریکاوری هرکدام با یک دیگر متفاوت هستند. با ما همراه باشید تا مطالبی درباره انواع رشته‌های بدنسازی به شما ارائه کنیم.

  • پرورش اندام یا بادی بیلدینگ
    پرورش اندام ( بادی بیلدینگ ) یکی‌از رشته‌های مهم ورزش بدنسازی میباشد. در بادی بیلدینگ عضله ‌سازی و ورزیدگیِ آن با معیار وزن سنجیده میشود؛ براین اساس بدن سازان در‌این حرفه ورزشی مطابق وزن طبقه‌بندی می شوند. هر چقدر بدنساز قد کوتاهی داشته باشد، شانس بیشتری در مسابقات حرفه ای خواهد داشت.
    معمولا اشخاصی با تیپ بدنی آندومورف در رشته‌ی پرورش اندام موفق‌تر عمل می‌نمایند؛ ولی این بدان معنا نیست که دیگر تیپ‌های بدنی نمی‌توانند در پرورش اندام بدرخشند. از قهرمانان رشته‌ی بادی بیلدینگ میتوان به رونی کلمن، هنی لی و آرنولد شوارتزنگر اشاره کنیم.
  • بادی کلاسیک
    در سال ۲۰۱۶ قسمت بادی کلاسیک (Classic Physique) معرفی شد. این رشته‌ی ورزشی یکی‌از جدیدترین و مهیج‌‌ترین قسمت‌های المپیک میباشد.
    بدنسازان این ورزش در حین تمرین به عضله‌سازی و حجم‌‌گیری مشغولند؛ ولی به اندازه مردان پرورش اندامی نیز درشت و حجیم نمی شوند. حتی عضله های بیشتراز حد حجیم از دور مسابقه بیرون می روند. در‌این حرفه عموما بدنسازان قد بلند حضور دارند و عضله ‌سازی بر کشیدگیِ و کات عمقی آن پایدار میباشد.
  • فیتنس فیزیک
    در سال ۲۰۱۲ طی مسابقات المپیک یک رشته ورزشی جدید به اسم فیتنس فیزیک معرفی شد. در‌این رشته ورزشی تمرکز روی ساختار جذاب بدن میباشد. در واقعیت فیتنس فیزیک نمایش نسبت چشم گیر عرض زیاد شانه بدور باریک کمر میباشد.
    پرورش عضله‌ها بازوها، سرشانه، سینه، پشت و ساق در رشته فیزیک مدنظر می باشد. بدن سازان فیزیک در مسابقات از شلوارک تا روی زانو استفاده می‌نمایند. زیرا دقت روی پرورش عضله‌های چهار سر ران وجود ندارد. شرط آخر حضور در مسابقات فیتنس فیزیک چربیِ پایین تر از5٪ میباشد.
  • وزنه‌برداری یا پاورلیفتینگ
    پاورلیفتینگ یک ورزش بدنسازی بسیار قدرتی میباشد. تمرکز این حرفه تماما روی قدرت بدن ساز میباشد. همینطور استفاده از وزنه‌ های سنگین و رکورد وزنه‌برداری در‌این حرفه مورد توجه میباشد.
    از آن‌جا که رقابت در‌این حرفه ورزشی از روش سنجش قدرت شکل می گیرد. براین اساس بخش اعظمی از بدنسازانِ پاورلیفتر صرفا اندام متناسبی ندارند. حتی ممکن میباشد بدن شان چربی هم داشته باشد.

تاثیرات بدنسازی بر عضله‌ها
تمرینات قدرتی و مقاومتی مختلف بدن سازان از آنان شخص توانا، ورزیده‌ و عضلانی‌ می‌سازد. تقویت و پرورش عضله‌ها فوایدی بر تندرستی فرد دارد، مانند: تمرینات قدرتی و مقاومتی که عضله‌های پشتی را هدف قرار میدهد.
این تمرینات تنها برای زیبایی و چشم ‌نوازی استایل بدنساز وجود ندارد. بلکه برای حفظ از ستون مهره‌ها نیز اثرگذار میباشد. از طرفی ورزش بدنسازی به اشخاص کمک می‌نماید با افزایش توده عضلانی در روزگار پیری نیز توان خویش را حفظ نمایند. در ادامه‌ی این مطلب با فواید و تأثیرات بیشتر ورزش بدنسازی بیشتر آشنا می‌شویم.در ضمن یکی از مهم ترین نکات در باشگاه های بدنسازی که بسیار حائز اهمیت است کفپوش گرانولی است که قبل از دستگاه ها و وزنه ها باید در سالن نصب شود.


تفاوت بدنسازی و فیتنس
ممکن است تصور کنید هر چه عضله های شما بزرگ‌تر باشند، یعنی شما سالم‌ و قوی‌تر می باشید. در حالی ‌که داشتن عضله‌های حجیم، تندرستی و توان بدنیِ شمارا ضمانت نمی‌نماید. در ادامه موارد تفاوت ورزش بدن سازی و فیتنس را معرفی می‌کنیم:
• بدنسازی سبب پرورش توده عضلانی، کاهش ابتلای فشار خون بالا، کنترلِ کلسترول، چاقی و استحکام استخوان می‌شود. با توجه به این، سلامت قلب و عروق و انعطاف بدنی به اندازه عضله‌ها بستگی ندارد.
• ورزش فیتنس روی انعطاف عضله‌ها و مفاصل، چابکی و سلامت قلب و عروق تمرکزِ فراوانی  دارد. فیتنس در کنار توان بدنی و توده عضلانی ورزیده از معیارهای تندرستی به شمار می رود.
بدین ترتیب با داشتن عضله دو سر ران کوچک همچنان به اندازه یک بدنساز قدرتمند می باشید. زیرا فیتنس سببِ تقویت بدن در عین نگهداری فرم عضله‌ها و زیبایی اندام میباشد.
• ورزش بدنسازی معجزه‌ی عضلات پهن را به شما اعطا می‌نماید. فیتنس و تناسب اندام سلامت عمومی شما‌را ارتقا می دهد.