آشپزخانه صنعتی چیست؟ از راه‌اندازی تا طراحی و تجهیزات لازم

چاپ

برای آنکه بدانید آشپزخانه صنعتی چیست؟ و چه تفاوتی با آشپزخانه‌های معمول دارد باید آن را مکانی مملو از لوازم صنعتی طبخ و آماده‌سازی غذا دانست که با اهداف تجاری دایر شده و سعی می‌شود، مالکان را به درآمد و سود اقتصادی قابل‌توجهی برساند. بدین ترتیب تهیه غذا در حجم و ظرفیت‌های بسیار بالا از مشخصه‌های بارز این‌چنین آشپزخانه‌هایی است. با این توضیحات می‌توان نتیجه گرفت، ماهیت این فضا از راه‌اندازی تا طراحی و تجهیزات لازم به‌کلی با آشپزخانه‌های معمول بسیار متمایز است. سایت آشپزخانه تهران در مسیر پرتنش راه‌اندازی یک آشپزخانه صنعتی پویا و سودآور در کنار شما است. بدین ترتیب هرآنچه هزینه باب پیاده‌سازی طرح خود خرج می‌کنید، با بازده و راندمان بالای کاری به شما در کمترین مدت باز گردد.

آشپزخانه صنعتی

ویژگی‌های بارز آشپزخانه‌های صنعتی:

به‌راستی ویژگی‌های یک آشپزخانه صنعتی چیست؟ که آن را از نمونه‌های رایج جدا می‌سازد. مراجعه طیف وسیعی از مشتریان به‌صورت روزانه و تحویل حجم بالایی غذا به‌خوبی می‌تواند، این آشپزخانه‌ها را از نمونه‌های معمول متمایز سازد. ولی از دیگر ویژگی‌های این آشپزخانه‌ها باید به این موارد نیز اشاره نمود:

  • استفاده از دنیایی وسیع و گسترده‌ای از تجهیزات
  • فعالیت گروهی از سرآشپزان، آشپزان و کارکنان در کنار هم
  • سرعت عمل بالا و طبخ غذا در مدت‌زمان کوتاه
  • نیاز به ظرافت و ارائه دقت عمل بالا
  • لزوم ارائه غذایی باکیفیت بالا و بی‌نقص

راه‌اندازی آشپزخانه صنعتی:

برای راه‌اندازی آشپزخانه صنعتی مطابق با تحولات ساختاری مدرن امروزی باید از متدهای جدید ساختمان‌سازی کمک گرفت. بدین ترتیب می‌توان از فرایندهای جدید طبخ غذا استفاده نمود و منوهایی مطابق با نیازهای جدید مشتریان امروزی را ارائه داد. رستوران‌داری بر اساس خط‌مشی که استانداردهای کنونی ارائه می‌دهند، بسیار حرفه‌ای‌تر شده است. بر این مبنا بخش‌های مختلف هر یک به‌صورت جداگانه و در یک کل واحد بهترین عملکرد را ارائه می‌دهند. چراکه هر بخش به‌صورت مستقل تجهیز و آماده یک فعالیت تخصصی و کامل می‌شود.

طراحی آشپزخانه صنعتی:

به‌راستی ارکان طراحی آشپزخانه صنعتی چیست؟ در این نوع آشپزخانه‌ها تمامی اقدامات حول طراحی، تابع اهدافی هستند که متصدیان این آشپزخانه‌ها به دنبال آن می‌گردند. بدین ترتیب ابتدا هدف از راه‌اندازی یک آشپزخانه مشخص شده، سپس طراح می‌کوشد تا با ارائه بهترین پلن، اهداف مدنظر را پیاده‌سازی نماید. امروزه حتی آشپزخانه‌های صنعتی که با ماهیت طبخ غذای فراوان طراحی می‌شوند با کاربری‌های متفاوتی احداث می‌شوند. برخی از این آشپزخانه‌ها هدفشان ارائه غذاهای سنتی و تعداد دیگری طبخ غذاهای بین‌المللی است. بر این مبنا منوهای متفاوتی را ارائه می‌دهند و تجهیزات متفاوتی را می‌طلبند. تمامی این عوامل بر نوع طراحی این آشپزخانه تأثیر می‌گذارد.

تهیه مجوزهای لازم آشپزخانه صنعتی:

تهیه مجوزهای لازم به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراحل پیاده‌سازی آشپزخانه‌هایی به سبک صنعتی موردتوجه است. این مراکز با تمامی تجهیزات مدرن و پیشرفته بدون اخذ مجوز قادر به انجام فعالیت قانونی نیستند. ولی مجوزهای آشپزخانه صنعتی چیست؟ و باید از چه نهادی دریافت شود. شما برای اینکه یک کسب‌وکار قانونی و موجه را در حوزه طبخ غذا به راه بیندازید باید به وزارت بهداشت و صنایع غذایی مراجعه نموده و با شرح فعالیت و محل کسب برای دریافت مجوز اقدام نمایید.

تجهیزات آشپزخانه صنعتی:

تجهیزات آشپزخانه صنعتی به‌گونه‌ای طراحی و پیاده‌سازی شده‌اند که انجام حجم بالای کارهای موجود در چنین فضاهای پرتنشی را سبک‌تر سازند. بدین ترتیب با سرعت‌بخشیدن به مراحل شستشو، آماده‌سازی، پخت و سرو، مدیران این مجموعه‌ها را برای رسیدن به سود حداکثری حمایت کنند. ولی انتخاب صحیح این تجهیزات مانند اجاق گاز، فر و باربیکیو گازی و... مهم‌ترین و دغدغه آورترین مرحله کار است. این همان جایی است که لزوم حضور متخصصین و مشاوران راه بلد، بسیار احساس می‌شود. یک مشاور خوب با پیشنهاد یک منوی ارزشمند سپس ترسیم یک آشپزخانه پاسخگو به چنین منویی و در ادامه طراحی و پیاده‌سازی تمامی اجزای آن داخل فضای در دست، موفقیت آشپزخانه‌ها را تضمین می‌کند.

قیمت راه‌اندازی آشپزخانه‌های صنعتی:

اگر از نوسان قیمتی تجهیزات آشپزخانه‌های صنعتی صرف‌نظر نماییم، نوع چیدمان، متراژ فضا و تعداد غذاهای موجود در منو از مؤلفه‌های تأثیرگذار بر هزینه راه‌اندازی این فضاها هستند. به‌هرحال شما هر آشپزخانه‌ای با هر ماهیتی را که راه‌اندازی نمایید، بخش‌هایی مانند طبخ، آماده‌سازی، نگهداری و سرویس به مشتریان را نمی‌توان از چنین فضایی حذف نمود. فقط در انتخاب تعداد و نوع تجهیزات باید تفاوت قائل شد. بدین ترتیب برآورد هزینه نهایی برای متخصصین این حوزه مانند کارشناسان سایت آشپزخانه تهران کار چندان مشکلی نیست. فقط کافی است با آنها در تماس بوده و برای طی مسیر به صورتی ایمن، راهنمایی دریافت نمایید.