خالد البطش از رهبران جنبش جهاد اسلامی تأکید میکند: هر نبردی که در آینده رخ دهد، نبرد برای قدس است، لذا دشمن شروع به بازکردن حسابی جداگانه برای هر کلمهای کرده است که بر زبان فرماندهان مقاومت جاری میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از نوار غزه، هرچند نبرد «شمشیر قدس» پایان یافته، اما پیامدهای آن هنوز پایان نیافته است. 10 روز و 8 ساعت نبرد که بهاعتقاد ناظران، شکل نبردهای آینده را تغییر داد و سران رژیم اشغالگر صهیونیستی را وادار به بازنگری در محاسباتشان کرد.
شیخ «خالد البطش» از رهبران برجسته «جنبش جهاد اسلامی» فلسطین در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم در غزه به سؤالات مختلف درباره اوضاع این منطقه تحت محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی بهویژه پس از نبرد اخیر موسوم به شمشیر قدس و پیامدهای آن و مواضع گروههای مقاومت پاسخ داده است که بخش نخست آن از نظر خوانندگان گرامی میگذرد:
مهمترین محورهای مصاحبه با شیخ خالد البطش:
ـ مهمترین عامل این است که اشغالگری همچنان ادامه دارد و مادامی که اشغالگری ادامه دارد، مقاومت ادامه خواهد یافت.
ـ مقاومت ملت فلسطین، بحق و واجب و مقاومتی مشروع در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی است.
ـ نبرد شمشیر القدس به رژیم صهیونیستی گفت که قدس متعلق به صهیونیستها نیست و نبرد تمامعیار بر سر قدس همچنان جریان دارد.
ـ نبرد شمشیر قدس برای اهداف صرفاً ملی کلید خورد و مقاومت هیچ شرط بشردوستانهای در آن قائل نشد.
ـ این نبرد برای یک معادله آغاز شد و آن اینکه قدس، همان غزه است و هر دو در یک محور و یک جبهه و یک جایگاه قرار دارند.
ـ چهبسا یکی از نتایج این نبرد نیز تنها قدس نباشد، بلکه هماکنون تبدیل به خط قدس ـ بیروت ـ غزه ـ تهران ـ دمشق ـ صنعا و خط قدس ـ قاهره و دیگر پایتختها شده است.
ـ تا زمانی که ملت ما تحت اشغال باشد، حق ما در جهاد و مقاومت مشروع و تضمین شده است.
ـ آتش نبرد آینده، اگر شعلهور شود، عنوانش، «قدس خط قرمز است».
ـ شاهد نوعی نظم و ترتیب و هماهنگی بسیار بالا و همسویی دیدگاهها و همراستایی سلاحها و آتشبارها در گروههای مقاومت بودیم.
ـ همه دریافتند که مقاومت بیهوده و بیفایده مبارزه نمیکند و براساس اصول و چارچوبهای درست و برنامهریزیشده و براساس زمانبندی مشخص عمل میکند.
ـ تلاشهای رژیم صهیونیستی برای جداکردن مردم از مقاومت به نتیجه نمیرسد.
ـ نوار غزه میان امت عربی محاصره است که 300 میلیون نفر جمعیت عرب دارد.
تسنیم: شیخ خالد! مقاومت فلسطین، مقدسات را خط قرمز قرار داد و نبرد «شمشیر قدس» پس از تعدی رژیم اشغالگر اسرائیل و تهدید به آواره کردن ساکنان محله «الشیخ جراح» در قدس آغاز شد. دیدیم که این رژیم میخواست این معادله را تثبیت کند. شاخصی که مقاومت پس از نبرد شمشیر قدس وضع کرد، چه بود که بعد از آن ممکن است آتش نبرد دیگری شعلهور شود؟
«خالد البطش»: در ابتدا سلام و درود میفرستم به ملت فلسطین در قدس و کرانه باختری و نوار غزه و به فرزندان ملتمان در غربت و تمام ملتهای عربی و اسلامی که کنار مسئله فلسطین ایستادند، و بهای سنگینی را برای آزادسازی قدس از چنگ دشمن صهیونیستی پرداخت کردند.
همچنین سلام و درود میفرستم، به فرماندهان شهید نبرد شمشیر قدس و به رزمندگان و مجاهدین و مجروحان و به بستگان خانوادههای بزرگی که همگی شهید شدند، همچون خانوادههای ابوالکولک، ابوالعوف، ابوالحطب و دیگر شهدای بیگناه و پاک، از جمله کودکان و زنان.
اما درباره این نبرد و جزئیات آن باید بگویم، نبرد زمانی شروع شد که دشمن به مسجد مبارک الاقصی تعرض کرد، زمانی که دربهایش را شکست و داخل آن بمبهای صوتی و گاز اشکآور انداخت و زنان را مورد ضربوشتم قرار داد و درصدد زیر پا گذاشتن عزت و کرامت امت بود، سپس از بیرون راندن ساکنان محله الشیخ جراح و تخریب آن خبر داد.
علاوه بر همه این دلایل و پیامدها، مهمترین عامل این است که اشغالگری همچنان ادامه دارد و مادامی که اشغالگری ادامه دارد، مقاومت ملت فلسطین، بحق و واجب است و مقاومتی مشروع در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی است.
اما آنچه در آن زمان رخ داد، تجاوز و ظلم بیش از حدی بود که ورود به نبرد را اجتنابناپذیر و ضروری کرد. نبرد زمانی آغاز شد که مقاومت فقط دو ساعت به دشمن صهیونیستی فرصت داد و ساعت 3 را برای توقف تمام اقدامات سرکوبگرانه در قدس مشخص کرد و اینکه راهپیمایی موسوم به پرچم را در سالروز یکپارچه شدن اشغال قدس و قرار گرفتن کامل آن تحت حاکمیت دشمن، لغو کنند، اما رژیم صهیونیستی از اقدامات خود عقبنشینی نکرد و به این هشدارها و این پیام مقاومت توجهی نکرد که از اتاق عملیات مشترک مقاومت صادر شد،
به همین منظور «گردانهای القدس» و «گردانهای القسام»، نبرد را با حملات مشهور و معروف موشک «کورنت» آغاز کردند. این نبرد را گردانهای القدس بهفرماندهی شهید مبارز «حسام ابوحبل» کلید زد، سپس دو ساعت بعد حمله موشکی دوم توسط گردانهای عزالدین قسام انجام شد. در این حمله موشکی، شهرکهای صهیونیستنشین قدس اشغالی هدف قرار گرفت و سرانجام اینکه این نبرد آغاز شد، چون دشمن به تجاوزات خود ادامه داد و تلاش داشت عزت و کرامت امت را زیرپا بگذارد و از بین ببرد. دشمن همچنین تلاش کرد روایت دروغینی را تحمیل کند؛ مبنی بر اینکه قدس یکپارچه تحت حاکمیت این رژیم است.
نبرد، به رژیم صهیونیستی گفت که قدس یکپارچه تحت حاکمیت صهیونیستها نیست و نبرد تمامعیار بر سر قدس همچنان جریان دارد و ملت فلسطین و مقاومتش، هرگز این معادله را نخواهند پذیرفت، از اینجا بود که نبرد شمشیر قدس آغاز شد.
تسنیم: نکتهای که بهنظر من در این چارچوب حائز اهمیت است اینکه این نبرد برای اهداف صرفاً ملی کلید خورد و مطالبات خاصی در آن وجود نداشت، بهعنوان مثال مقاومت هیچ شرط بشردوستانهای در آن قائل نشد.
خالد البطش: وقتی صحبت از قدس باشد؛ هنگامی که موضوع مربوط به قدس و کرامت و عزت امت و محلههای قدس راهپیمایی پرچم صهیونیستی به این معنا که با وجود اختلاف دیدگاه و نژاد و قومیت، (صهیونیستها) زیر یک پرچم قرار بگیرند، تحت این ادعا که قدس یکپارچه تحت حاکمیت این رژیم است وقتی حرف از اینها باشد هر موضوع دیگری، جزئی و در اولویت دوم قرار دارد. درست است، این نبرد با هدف بهبود وضعیت و شرایط زندگی در غزه و در هم شکستن محاصره و رقم زدن معادلات منطقهای کلید نخورد، بلکه این نبرد برای یک معادله آغاز شد و آن اینکه قدس، همان غزه است و هر دو در یک محور و یک جبهه و یک جایگاه قرار دارند.
این نبرد غزه و قدس را به هم مرتبط کرد و غزه را با کرانه باختری و غزه را با مناطق اشغالی 48 و غزه را با اردوگاههای آوارگان متصل کرد. چهبسا یکی از نتایج این نبرد نیز تنها قدس نباشد، بلکه هماکنون تبدیل به خط قدس ـ بیروت ـ غزه ـ تهران ـ دمشق ـ صنعا و خط قدس ـ قاهره و دیگر پایتختها شده است. همه اینها وقتی موضوع مربوط به مبارزه با دشمن باشد، یک خط واحد میشود.
تسنیم: شیخ خالد، هماکنون و بعد از این نبرد، آیا معیار خاصی قرار دادید که در صورت تعدی به قدس، مقاومت وارد عرصه میدانی شود، بهویژه آنکه دیدیم که رژیم اشغالگر بعد از نبرد، تلاش کرد اقدامات تحریکآمیزی انجام دهد؟
خالد البطش: من به شما میگویم، معادله باید واضح و روشن باشد. نبرد و مبارزه در فلسطین تنها بهخاطر برخی مسائل رخ نمیدهد. ما ملت تحت اشغال هستیم و تا زمانی که ملت ما تحت اشغال باشد، حق ما در جهاد و مقاومت مشروع و تضمین شده است و باید همواره و مستمر بر اساس شرایط و امکانات مقاومت ادامه یابد، اما همانطور که در ابتدا گفتم، وقتی موضوع قدس باشد، مسئله فرق میکند و پافشاری زیادی صورت گرفت که خود را بهشکل نبرد شمشیر قدس نمایان کرد.
آنچه به دست آمد و حاصل شد، توافق بر سر آتشبس بود. این توافق با حمایت و پشتیبانی قاهره حاصل شد که از آن تشکر میکنیم. یکی از بندهای توافقات آتشبس، آتشبس همزمان بود که همه طرفها باید به آن پایبند و متعهد باشند و دشمن، اقدامات خود در قدس و مسجد الاقصی و مشخصاً در محله الشیخ جراح را متوقف کند. این موضوع همچنان یکی از شروط و بندهایی است که بهخاطر آن مقاومت طرح آتشبس مصر را پذیرفت و اینکه خدشه و تعرضی به خانههای محله الشیخ جراح وارد نشود.
من بر این باورم که دشمن این موضوع را بهخوبی درک میکند و هر بار که شهرکنشینان صهیونیست برای اثبات باطل خود علیه حقوق فلسطینیان به دادگاهها (رژیم صهیونیستی) مراجعه میکنند، دشمن از نظر سیاسی میداند صدور هر حکم بیاساس از سوی قضات ظالم صهیونیست بار دیگر باب نبرد را باز خواهد کرد، لذا برای جلوگیری از صدور حکم در سطح سیاسی وارد عرصه میشود و این یکی از پیامدهای این نبرد است، اینکه دشمن برای مواضع فلسطینی و لبنانی و همه محور مقاومت حساب باز کرده است.
آتش نبرد آینده، اگر شعلهور شود، عنوانش، «قدس خط قرمز است»، همان طور که رهبران مقاومت گفتند و برادر مبارز «ابوطارق» و برادر مبارز اسماعیل هنیه و برادر، جناب سیدحسن نصرالله و آقای الحوثی و «حشد شعبی» و مقاومت در سوریه بر این مسئله تأکید کردند.
بهنظر من اکنون موضوع روشن و شفاف شده، قدس خط قرمز است و هر نبردی که در آینده رخ دهد، نبرد برای قدس است، لذا دشمن شروع به باز کردن حسابی جداگانه برای هر کلمهای کرده است که از دهان فرماندهان گردانهای مقاومت در نوار غزه خارج میشود.
تسنیم: طی نبرد شمشیر قدس شاهد عملکرد دقیق و منظم گردانهای مقاومت بودیم، در ساعت و زمان مشخصی آتش میگشودند، ساعتهایی را بهعنوان ساعت صفر مشخص میکردند و در زمان مشخص و دقیقی کار را به پایان میرساندند، تا چهاندازه این موضوع بهعنوان نقطه قوت و وجه تمایز گروههای اقدام ملی نمود پیدا کرد؟
خالد البطش: ما بهعنوان رهبران سیاسی شاهد این عملکرد مقاومت و در رأس آنها گردانهای القدس و قسام و دیگر بازوهای مقاومت بودیم. آنجا شاهد نوعی نظم و ترتیب و هماهنگی بسیار بالا و همسویی دیدگاهها و همراستایی سلاحها و آتشبارها بودیم و چهبسا بازتاب مثبت این امر در هماهنگی بسیار بالا بین گردانهای القدس و قسام بهعنوان دو نیروی بزرگ در نوار غزه و بین تمام بازوهای مقاومت از طریق اتاق عملیات مشترک نمایان شد و این موضوع، دشمن را شگفتزده کرد و اعتبار بیشتری به مقاومت و اعتماد به نفس بیشتری به مردم برای مقاومت داد.
همه دریافتند که مقاومت بیهوده و بیفایده مبارزه نمیکند، بلکه میداند چه کند و چهبسا این امر نهتنها اعتماد مردم طرفدار خود یا محبوبیت مردمیاش را جلب کرد، بلکه سبب اعتماد همه امت (اسلام) به مقاومت شد، همچنین دشمن دریافت که این مقاومت براساس اصول و چارچوبهای درست و برنامهریزیشده و براساس زمانبندی مشخص عمل میکند، موضوعی که دشمن را دچار آشفتگی و وحشت کرد و سبب شد بهسرعت و پس از آنکه مصر طرح آتشبس را داد، آن را قبول کند.
تسنیم: شیخ خالد، بعد از جنگ، اشغالگران اسرائیلی محاصره نوار غزه را تشدید کردند، ارزیابی شما در خصوص این مسئله چیست؟
خالد البطش : وقتی دشمن در نبرد نظامی شکست میخورد، تلاش میکند بخشی از قدرت و اقتدار خود را بازگرداند و زیان و آسیبهای معنوی به جایگاه مردمی مقاومت وارد کند. هر بار وارد نبردی با دشمن میشویم و نمیتواند اهداف خود را محقق کند، تلاش میکند به جایگاه و محبوبیت مردمی مقاومت ضربه بزند تا آن را آزار دهد و آسیب بیشتری به آن وارد کند و اینکه دشمن میداند مردم (فلسطین) نیازهایی دارند، همه ملتها نیازهایی مانند آموزش، کسب دانش، سفر، سازندگی، ازدواج، شغل، بهداشت و درمان، یادگیری و ساختارهای زیربنایی دارند.
دشمن این ساختارهای زیربنایی را چه از طریق خود افراد و یا نیازهای افراد هدف قرار میدهد تا جایگاه مردمی مقاومت را تضعیف کند، فشارهایش را ادامه میدهد تا موضع و دیدگاه مردم حامی مقاومت را تغییر دهد و آنها ضد مقاومت شوند. آنچه در غزه روی میدهد، در برخی کشورهای دیگر نیز اتفاق میافتد، اما (این تلاشها علیه غزه) به نتیجه نمیرسد چون ملت ما، مردمی اصیل هستند که کاملاً و بهخوبی میدانند، این مقاومت برای آنها جان فدا میکند و فرزندان آنها بهخاطر ملت و مسئلهای بحق، جان خود را فدا میکنند، در نتیجه مردم صبر و بردباری میکنند، در این بین گلایه از کسی که صبوری پیشه کرد و سختیها را تحمل کرد، نیست، گلایه از کسانی است که ادامه این فشار را با بستن گذرگاهها و محاصره غزه پذیرفتند.
غزه میان امت عربی محاصره است که 300 میلیون نفر جمعیت عرب دارد. غزه میان بیش از 23 کشور عربی و بیش از 50 کشور اسلامی در محاصره است. سازمان همکاری اسلامی 52 کشور اسلامی و عربی عضو دارد، با این حال غزه در محاصره است، همچنین اتحادیه عربی وجود دارد که دبیرکلی در اینجا و آنجا دارد و کشورها و ارتشهای بزرگی وجود دارند، اما باز غزه در محاصره است، باید کسی را سرزنش کرد که محاصره غزه را قبول میکند نه کسی که در قبال محاصره صبوری پیشه میکند.
در نتیجه، به ملت صبور و مقاوم در برابر محاصره درود میفرستیم و میگوییم، این اقدامی غیراخلاقی است که فلسطینیان دو بار مجازات شوند؛ یک بار با بمباران و حملات جنگندههای آمریکایی و بار دیگر با عدم بازسازی و آبادانی آنچه را دشمن در جنگ ویران کرد و اینکه اعراب سکوت کنند و نهادهای بزرگ عربی مانند اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی ساکت شوند و در آخر اینکه، آنچه دشمن نتواند با زور و قدرت و سلاح به دست آورد، هرگز با محاصره و گرسنگی دادن (مردم غزه) به دست نخواهد آورد.
ملت فلسطین میداند که هدف این محاصره فروپاشی روحی معنوی و فشار علیه آنهاست تا موضع خود را در خصوص مسئله فلسطین تغییر دهند و اینکه هرگونه راهحل سیاسی اسرائیلی و آمریکایی را بپذیرند.
تسنیم: در تأیید گفتههای شما، شیخ خالد، «جواد مهدی» شهروند فلسطینی و صاحب نانوایی «الجلاء» در یکی از مصاحبههایش به من گفت که یک افسر اسرائیلی به او گفته بود که "بسیار خوششانس بودید که از حملات تلآویو جان سالم بهدر بردید، برو بیرون و خانهات را خالی کن، چراکه آن را مقابل دیدگانت بمباران خواهیم کرد". هدفگیری معنوی فلسطینیان و تضعیف روحیه آنها آشکار و عیان بود.
خالد البطش: این چیزی است که مقاومت تلاش کرد هنگام نبرد و رویارویی به آن پاسخ دهد، صحبتهایی در این زمینه بود و مقاومت اعلام کرد ادامه بمباران برجهای مسکونی در غزه بهمعنای ادامه موشکباران شهر اشغالی تلآویو خواهد بود. مقاومت عملاً از این معادله غافل نبود و آن را نادیده نگرفت، اما شرایط مقاومت تا این لحظه تلاش برای تغییر و تحول معادله است تا این معادله را تثبیت کند یعنی غیرنظامیان فلسطینی را از واکنش دشمن صهیونیستی و جنگندههای اف35 آمریکایی دور نگهدارد.