از سنین جوانی به شما آموزش داده شده است که برای جلوگیری از پوسیدگی باید مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. بیایید با آن روبرو شویم - بسیاری از افراد در بالای دندان های عقب خود (آسیاب ها) حفره دارند.
حفره ها به دلیل شیارها و گوشه های روی دندان ها بسیار رایج هستند که مواد غذایی و اسیدها می توانند در داخل آن پنهان شوند و تمیز کردن صحیح آنها را دشوار می کند.
اما ایجاد حفره روی دندان های جلو کاملاً ممکن است، البته کمتر رایج است. اگر به درستی از بهداشت دهان و دندان خود مراقبت نکنید، ممکن است قربانی یک حفره روی یک یا چند دندان در سراسر دهان خود شوید.
بیایید نگاهی بیندازیم که چه چیزی باعث ایجاد حفره روی دندان های جلویی می شود و چگونه می توانید آنها را اصلاح کنید - حتی بدون بیمه دندانپزشکی.
حفره ها چیست؟
حفره ها قسمت های آسیب دیده دائمی دندان هستند که در اثر پوسیدگی روی سطح سخت دندان ها ایجاد می شوند. آنها از شایع ترین مشکلات سلامتی در جهان هستند، به ویژه در کودکان و نوجوانان.
فرآیند تشکیل حفره در طول زمان اتفاق می افتد. ابتدا پلاک دندانی روی سطح دندان ایجاد می شود. پلاک آن لایه شفاف و چسبناکی است که از مقدار زیادی شکر و نشاسته بدون تمیز کردن مناسب جمع میشود. وقتی روی سطح باقی می مانند، باکتری ها شروع به تغذیه از قندها می کنند تا پلاک تشکیل دهند. وقتی پلاک به اندازه کافی روی دندان بماند، سفت شده و به جرم دندان تبدیل می شود.
حذف تارتار بسیار دشوارتر است و اسیدهای موجود در آن روی مینای خارجی دندان از بین می روند. این فرسایش باعث ایجاد منافذ یا سوراخ های ریز در دندان می شود. اگر درمان نشود، می تواند به لایه بعدی زیرین که به نام عاج معروف است حمله کند. عاج یک لایه نرم تر با لوله هایی است که با عصب دندان ارتباط برقرار می کند.
در این مرحله، حفره می تواند شروع به احساس درد کند، به خصوص اگر غذاها و نوشیدنی های گرم یا سرد مصرف کنید. اگر تخریب دندان ادامه یابد، باکتری و اسید می توانند به لایه داخلی دندان که به عنوان پالپ شناخته می شود، برسند. این اغلب می تواند بسیار دردناک باشد، به خصوص اگر ناراحتی به استخوان فراتر از ریشه دندان گسترش یابد.
حفره ها بیشتر روی دندان های آسیاب دیده می شوند. از دندان های پشت دهان برای جویدن غذا استفاده می شود. شیارها و شکافهای روی این دندانها تجمع باکتریها را آسان میکند. با این حال، این بدان معنا نیست که حفره نمی تواند روی دندان های جلویی ایجاد شود.
- علل ایجاد حفره در دندان های جلویی
- مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ناکافی
- غذاهای یا نوشیدنی های شیرین یا اسیدی بیش از حد
- نادیده گرفتن معاینات منظم دندانپزشکی
در حالی که احتمال کمتری نسبت به حفره روی دندان های عقبی وجود دارد، بزرگسالان می توانند روی دندان های جلویی خود حفره ایجاد کنند. بیایید به برخی از رایج ترین دلایلی که چرا این اتفاق می افتد نگاه کنیم.
مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ناکافی
بهداشت مناسب دهان و دندان یکی از عالی ترین دفاع ها در برابر پوسیدگی یا حفره های دندانی است. در حالی که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به اندازه کافی می تواند به شما در جلوگیری از آنها کمک کند، یک گزارش CDC نشان داد که 91 درصد از بزرگسالان بین 20 تا 64 سال حداقل یک حفره داشته اند.
در حالی که ممکن است مسواک و نخ دندان بکشید، آیا این کار را به درستی انجام می دهید؟ برای مسواک زدن، توصیه میشود دو دقیقه در روز دو بار برای پاک کردن باکتریهای مضر صرف کنید. حتما از یک مسواک نرم استفاده کنید تا مینای دندان از بین نرود و همچنین حتما از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید، ماده معدنی طبیعی که دندان های شما را تقویت می کند و می تواند به جلوگیری از پوسیدگی کمک کند.
علاوه بر این، شما می خواهید مطمئن شوید که هنگام مسواک زدن از حرکات دایره ای کوچک روی همه دندان ها استفاده می کنید. به خط لثه نزدیک شوید و به دندان های جلویی خود به اندازه دندان های عقب خود محبت کنید.
بسیاری از مردم دندان های خود را مسواک می زنند، اما درصد بسیار کمتری از مردم در واقع از نخ دندان استفاده می کنند. شما باید حداقل یک بار در روز به مدت دو تا سه دقیقه از نخ دندان استفاده کنید، اما در حالت ایده آل، پس از مسواک زدن دو بار در روز از نخ دندان استفاده می کنید.
نخ دندان ذراتی را از بین دندانهای شما که مسواک زدن نمیتواند آنها را بگیرد، از بین میبرد. در نتیجه استفاده از نخ دندان به جلوگیری از شکستن این ذرات توسط باکتری ها و سایش مینای دندان شما کمک می کند.
حداکثر ده دقیقه از کل روز شما طول می کشد تا دندان های خود را به درستی درمان کنید، و واضح است که ارزش آن را دارد. با رعایت بهداشت خوب دندان، می توانید در زمان و سردرد (یا دندان درد) صرفه جویی کنید.
غذاها یا نوشیدنی های شیرین یا اسیدی بیش از حد
همه عاشق یک لیوان کوکاکولا یا یک فنجان قهوه گرم هستند. با این حال، این نوشیدنیها فوقالعاده اسیدی هستند و میتوانند با چسبیدن به دندانها برای مدت طولانی، فرآیند تشکیل حفره را تسریع کنند.
غذاها و نوشیدنی های قندی مانند نوشابه، شکر، عسل، خامه، غلات خشک، نعناع و چیپس همگی بیشتر باعث پوسیدگی می شوند زیرا در برابر شسته شدن توسط بزاق مقاومت می کنند.
اگر میخواهید برخی از اینها را مصرف کنید، مطمئناً این کار را در حد اعتدال انجام دهید و پس از مصرف آنها را مسواک بزنید تا اسیدهای مضر را از بین ببرید.
نادیده گرفتن معاینات منظم دندانپزشکی
مراجعه دو بار در سال به مطب دندانپزشکی از همان ابتدا کار سختی به نظر نمی رسد. با این حال، اغلب گفتن آن آسان تر از انجام دادن است. با این حال، مراجعه به یک متخصص بهداشت دهان برای تمیز کردن هر دو سال برای جلوگیری از حفره ها قبل از بدتر شدن آنها ضروری است.
منبع سایت مارویس آون پرشین