طراحی و اجرا سیستم تهویه مطبوع
تهویه مطبوع یکی از اعمال بسیار ضروری برای هر ساختمان مسکونی و صنعتی محسوب میشود. این عملیات برای رساندن گرمایش، سرمایش و هوای تازه از یک دستگاه مرکزی به قسمتهای مختلف یک ساختمان مسکونی و صنعتی است. برای اینکه این عملیات به بهترین شکل انجام شود لازم است که تمام بخشهایی که برای یک سیستم تهویه مطبوع ساخته میشود، با بازدهی بالا طراحی شده و به درستی سر جای خود نصب شوند. این بخشهای مختلف شامل دستگاه مرکزی، سیستم کانال کشی و البته یونیتها و دریچههایی است که هوای تازه، سرمایش و گرمایش را به درون محیط پخش میکند.
شرکت اسپیرالی به عنوان یکی از شرکتهای پیشگام در طراحی و ساخت انواع سیستم تهویه سوله و کارگاه ها و کارخانه ها توانسته تمام این نکات را به بهترین شکل اجرا کند. این شرکت به خاطر کیفیت کارهایش توانسته صفر تا صد طراحی و ساخت تهویههای مطبوع شرکتهای زیادی را برعهده گرفته و با هزینهای بسیار مناسب برای آنها انجام دهد. نکتهای که متخصصان اسپیرالی روی آن تاکید دارند این است که برای داشتن یک سیستم تهویه با بازدهی بالا لازم است که حتما تمام بخشهای آن به شکلی مناسب طراحی شوند.
لوله اسپیرال
انتقال هوای تازه از دستگاه مرکزی سیستم تهویه مطبوع به بخشهای مختلف یک ساختمان مسکونی یا صنعتی توسط لوله اسپیرال یا کانال اسپیرال انجام میشود. لوله اسپیرال یکی از انواع کانالهای تهویه مطبوع است که با متریالهای مختلفی ساخته میشود. برای همین بسته به اینکه این نوع لوله با چه متریالی ساخته شود، کانالهای تهویه اسپیرال به انواع مختلفی تقسیم میشوند که هر کدام نیز کاربردها و مزایای ویژه خود را دارند. تعدادی از مهمترین انواع لوله اسپیرال که در سیستم تهویه مطبوع صنعتی و مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد شامل:
لوله اسپیرال گالوانیزه: اگر در طراحی و ساخت یک کانال اسپیرال از ورق گالوانیزه استفاده شود، لوله اسپیرال گالوانیزه به دست خواهد آمد. این نوع لولههای تهویه دارای بازدهی زیادی بوده و برای تهویه مطبوع ساختمانهای مختلف و مراکز صنعتی گوناگون مورد استفاده قرار میگیرند.
لوله اسپیرال آلومینیومی: متریال دیگری که از آن در ساخت و طراحی کانال اسپیرال استفاده میشود، کانال اسپیرال آلومینیومی است. ورق آلومینیوم نیز مانند ورق گالوانیزه مقاومت بالایی دارد و استفاده از آن باعث میشود کار انتقال هوا در سیستم تهویه مطبوع با بازدهی بسیار مناسبی انجام شود.
لوله اسپیرال پلاستیکی: پلاستیکهای فشرده به خاطر وزن سبک و مقاومت بالایی که دارند در طراحی و ساخت کانالهای تهویه اسپیرال نیز مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع کانال اسپیرال همچنین مقاومت بالایی در برابر حرارت و صدا دارد و برای همین بهترین گزینه برای استفاده در سیستم تهویه مطبوع آزمایشگاهی محسوب میشود.
لوله اسپیرال پارچهای: پارچههای نسوز نیز از جدیدترین متریالهایی است که از آن برای طراحی و ساخت کانالهای اسپیرال استفاده میشود. کانالهای پارچهای به خاطر بازدهی بالایی که دارند در بیشتر مراکز تحقیقاتی که نیازمند انتقال هوا با بازدهی بالا هستند مورد استفاده قرار میگیرند.
انواع دستگاه تهویه مطبوع
تهویه مطبوع در اصل با استفاده از چند دستگاه خاص انجام میشود که وظیفه آنها تولید هوای تازه، تامین سرمایش و گرمایش مورد نیاز ساختمان و البته تنظیم درجه رطوبت محیط است. این دستگاهها بسته به اینکه توسط چه شرکتی طراحی شده و چقدر بازدهی داشته باشند دستهبندی میشوند اما مشهورترین آنها که در همه سیستمهای تهویه مورد استفاده قرار میگیرد شامل:
فن کویل: از فن کویلها برای تهویه هوای درون سولههای صنعتی و انبار غلات و گوشت و... استفاده میشود. کار اصلی فن کویلها این است که هوای آلوده درون محیط را تصفیه کرده و به محیط بیرون ساختمان انتقال دهند.
بویلر: بویلرها بخش تامین گرمایش لازم برای تنظیم درجه حرارت محیط صنعتی یا مسکونی را در فصلهای سرد سال برعهده دارند. این دستگاهها با جوشاندن آب و انتقال آن با لوله اسپیرال به یونیتها، شوفاژها و... کار گرم کردن محیط صنعتی و مسکونی را انجام میدهند.
چیلر: چیلرها نیز در کنار بویلرها برای تامین سرمایش لازم برای محیط مسکونی و صنعتی در فصلهای گرم سال مورد استفاده قرار میگیرند. دستگاههای چیلر کار تامین سرمایش را با استفاده از انقباض و انبساط هوا انجام میدهند.
زنیت: یکی از دستگاههای تهویه مطبوع صنعتی که جدیدا در اکثر کارخانهها و مراکز تولیدی به طور وسیع مورد استفاده قرار میگیرد و بازدهی بسیار بالایی دارد، زنیت است. زنیت هر سه عملیات تامین گرمایش، سرمایش و هوای تازه مورد نیاز محیط صنعتی و مسکونی را همزمان انجام میدهد.
مراحل طراحی و ساخت سیستم تهویه مطبوع
برای داشتن یک سیستم تهویه مطبوع مناسب و پربازده لازم است که حتما در ابتدا یک برآورد کلی از شرایط پروژه به عمل آید. این برآورد کلی مشخص میکند که سیستم تهویهای که قرار است برای پروژه مسکونی یا صنعتی مورد نظر طراحی و ساخته شود باید چه ویژگیهایی داشته باشد. بعد از اینکه این برآورد انجام شد نوبت به تهیه دستگاههای تهویه مطبوع و کانال سازی میرسد. در این مرحله کارهای تولیدی بوسیله یک سری دستگاه و تکنولوژی خاص که شامل دستگاه برش، سی ان سی، دستگاه اتصال و... است انجام میشود.
بعد از ساخته شدن دستگاهها نیز نوبت به اجرای سیستم تهویه مطبوع در پروژه مربوط میرسد. در این مرحله لازم است که با دقت کامل کارهای کانال کشی و نصب دستگاهها و یونیتها انجام شود زیرا اگر کانالها اندکی زاویه داشته باشند یا سر جای درست خود نصب نشوند، بازدهی سیستم تهویه تا حد زیادی پایین میآید. بزرگترین مشکل سد راه درست عمل کردن سیستمهای تهویه این است که در طول انتقال هوا توسط کانال تهویه، افت فشار رخ دهد.
تهویه مطبوع با شرکت اسپیرالی
کارهای طراحی، ساخت و نصب یک سیستم تهویه مطبوع باید به متخصصان با تجربه این حوزه سپرده شود تا بازدهی مطلوب حاصل شود. یکی از بهترین شرکتهای طراحی و نصب سیستمهای تهویه مسکونی و صنعتی که در ایران به صورت تخصصی روی ساخت دستگاهها و کانالهای اسپیرال کار میکند، شرکت اسپیرالی نام دارد. این شرکت با استفاده از بهترین متریال و روش ساخت کارخانهای، انواع کانال اسپیرال را طراحی و تولید میکند. صفر تا صد کار طراحی و ساخت سیستم تهویه مطبوع توسط متخصصان این شرکت با کمترین هزینه ممکن و در کوتاهترین زمان انجام میشود. طراحی و ساخت لوله اسپیرال تخصص اصلی شرکت اسپیرالی است.