فلز آهن؛ پرکاربرد در پروژههای عمرانی
آهن یک فلز کاربردی در جهان به شمار میرود که به رنگ نقرهای خودنمایی میکند و کاربردهای گستردهای به خصوص در ساخت و ساز بناها و مانند ساختمانها، پلها و غیره دارد. آهن فراوانترین فلز سنگین جهان میباشد و از المانهای اصلی تولید فولاد است. این عنصر در صنعت بسیار به کار گرفته میشود و در مسائل مربوط به مهندسی عمران به کار گرفته میشود. رایج ترین استفاده از آهن برای ساخت پل، دکل برق، زنجیر دوچرخه، ابزار برش و لوله ی تفنگ می باشد. همچنین چدن حاوی 3 الی 5 درصد کربن است و برای ساخت لوله ها، شیرآلات و پمپ ها از این عنصر استفاده می شود.
کاتالیزورهای آهن نیز در فرآیندهای مخصوص تولید آمونیاک مورد استفاده قرار میگیرند و از طرفی باید دانست که برای ساخت آهنربا از این فلز و آلیاژها و ترکیبات آن استفاده میشود. بیشترین مقدار آهن به دست آمده برای تولید فولاد، در مهندسی عمران به کار گرفته میشود. به همین دلیل قیمت هر کیلو آهن بر روی پروژههای عمرانی تاثیر زیادی دارد و نوسانات آن میتواند تغییراتی را در روند این پروژهها ایجاد کند.
انواع آهن
آهن انواع زیادی برای انجام کارهای مختلف دارد و با توجه به زمینهای که قرار است از آن استفاده شود، توسط کارخانههای مختلف تولید میشود. تیرآهن یکی از مهمترین انواع پروفیلهای ساختمان به شمار میرود به همین دلیل خرید تیرآهن نیز امری مهم در پروژههای مختلف است. تیرآهن به دو نوع تقسیم میشود که تیرآهن معمولی با علامت اختصاری I ویا NP نوشته میشود و تیر آهن بال پهن نیز شناخته شده با علامت H و یا IPB است و دارای ارتفاع و بال مساوی می باشد. تیرآهن معمولی ارتفاعی در حدود 80 تا 600 میلیمتر دارد که البته در تیراژ بالاتری تولید میشود و بیشتر مورد استفاده عموم است. از موارد استفاده تیرآهن میتوان به کاربرد آن در ستونها، خرپاها، نعل درگاهها، بیمها، پوشش سقفها و پلهای لانهزنبوری اشاره کرد.
خرید تیرآهن اهمیت بالایی دارد چرا که تیر آهن از مهم ترین پروفیل های ساختمانی است که اغلب در پروژههای صنعتی نیز به کار گرفته میشود. در هنگام خرید تیر آهن باید توجه داشت که تیرآهن به سه صورت تیرآهن IPE (استاندارد اروپا و ایران)، تیرآهن INP (استاندارد چین و روسیه) و همچنین تیرآهن IPB (بال پهن) در بازار یافت میشود. تیر آهن IPE و INP ارتفاعی معادل ۸۰ تا ۶۰۰ میلی متر و تیرآهن IPB ارتفاعی برابر با ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیمتر دارد. تیرآهن معمولی و البته با استاندارد I شکل در بازار ایران موجود است. این تیرآهن بر طبق استانداردهای اروپا تولید میشود و ضخامت بال آن مقدار ثابتی دارد.
تیرآهن 14؛ به عنوان پرمصرفترین آهن در ساختمانسازی
تیرآهن ۱۴، تیری سبک وزن و در سایز پایین است که شکل ظاهری آن معمولا به حرف I انگلیسی شباهت دارد. دلیل اصلی اهمیت تیرآهن ۱4، به حجم بالای تقاضای آن در صنعت ساخت و ساز مربوط میشود. طبق استانداردهای خاصی که در تولید تیرآهنهای بال نیم پهن وجود دارد، این تیرآهنها به طور موازی تولید میشوند. از شناختهشدهترین این استانداردها میتوان به استانداردهای اروپایی، روسی و چینی و بهطور خاص استاندارد اشتال که متعلق به آلمان است، نام برد.
استانداردهای معروف و جهانی اروپایی، روسی و چینی در مورد موضوعاتی همچون هندسه تولید و وزن محصول در تولید، دادههایی را به صورت مشترک به کارخانههای سراسر جهان ارائه میکنند. استاندارد اشتال نیز در رابطه با وزن، طول بال و ارتفاع در تیرهای سایز مختلف، دادههایی را در اختیار مهندسان قرار خواهد داد تا به طور مناسب و در جای درست به کار گرفته شوند.
عوامل موثر بر قیمت آهن
اگر کار شما با انجام پروژههای عمرانی مرتبط باشد احتمالا تاکنون جملاتی مانند قیمت هر کیلو آهن امروز را سرچ کردهاید تا بتوانید یک برآورد قیمت برای پروژه موردنظر خود داشته باشید. اما عوامل بسیاری بر روی قیمت آهن و تیرآهن تاثیرگذار است که میتواند نوسانات زیادی را در بازار این محصولات ایجاد کند. این عوامل عبارتند از:
- قیمت جهانی آهن: یکی از اصلیترین دلایل نوسانات قیمت آهنآلات، تغییر در قیمت جهانی آهن است. قیمت آهنآلات در بازارهای جهانی میتواند به طور مستقیم بر قیمت آهن در بازار ایران تاثیر بگذارد.
- قیمت ارز: قیمت ارز بر روی تمامی محصولات تاثیر میگذارد و کمتر محصولاتی را میتوان پیدا کرد که قیمت آنها از نوسانات بازار ارز پیروی نکند. بازار آهنآلات نیز از این امر مستثنی نیست.
- عرضه و تقاضای فولاد در بازار: میزان عرضه و تقاضا هنگامی که با یکدیگر تناسب نداشته باشد باعث ایجاد تغییرات بر روی قیمت میشود. بنابر این فعالیت داخلی بازار را نیز میتوان یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت محصولات دانست.
- قیمت مواد خام و اولیه تولید آهن: قیمت مواد اولیه پایه برای تولید آهنآلات مانند نیکل و کروم و قیمت مواد اولیه اصلی مانند سنگ آهن مهمترین عوامل تاثیرگذار بر تعیین قیمت نهایی آهن به شمار میروند.
- هزینه حمل و نقل: هزینه حمل و نقل با قیمت نفت و انرژی رابطه مستقیم دارد. با توجه به حجم گسترده صادرات جهانی و انتقال میلیونها تن مواد اولیه و محصولات نهایی، حمل و نقل را میتوان از عوامل تاثیرگذار بر قیمت آهنآلات دانست.
- نیاز به صنایع وابسته: افزایش قیمت آهنآلات میتواند با صنایع مورد استفاده ارتباط داشته باشد. به عنوان مثال اگر صنایع خودروسازی، بستهبندی و دیگر صنایع با قدرت بیشتری فعالیت داشته باشند، در نتیجه میزان تقاضا افزایش پیدا خواهد کرد.
اطلاع از قیمت لحظهای آهن
در پروژههای عمرانی تخمین میزان هزینه لازم برای خرید مصالح یکی از نکات مهم است. با اینکار میزان منابع مالی لازم را میتوان محاسبه کرد و اقدام به تکمیل پروژه عمرانی در زمان مناسب نمود. ما به شما سایت تهران آهن را برای اطلاع از قیمت لحظهای آهن و تهیه فرآوردههای فولادی پیشنهاد میکنیم. شما میتوانید با مراجعه به این سایت انواع آهنآلات تولید شده در شرکتهای مختلف را بیابید و با اطلاع یافتن از قیمت دقیق آنها، اقدام به خرید این محصولات کنید.