شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که آیا با وجود بیماری لثه می توان ایمپلنت دندان انجام داد؟ در پاسخ باید به این نکته توجه داشته باشیم که هر اندازه بیماری لثه پیشرفته تر شود، احتمال کمتری وجود دارد که بیمار بتواند ایمپلنت دندان انجام دهد و باید در مورد یک درمان جایگزین صحبت شود، مانند: دندان مصنوعی.
بیماری پریودنتال در صورتی که حاد باشد، یک خطر جدی برای دندان ها و استخوان های اطراف آنها به شمار می رود. برای همین، بهترین استراتژی این است که در اسرع وقت به دنبال کاشت دندان بروید، یعنی قبل از آنکه استخوان مورد نیاز برای ایمپلنت در پی بیماری های التهابی تحلیل رود.
یکی از دلایل از دست دادن استخوان ها به دلیل از بین رفتن دندان و بیماری لثه است. به همین دلیل است که به محض تشخیص بیماری شدید لثه، انجام ایمپلنت دندان در اسرع وقت ضروری است.
اما قبل از اینکه بتوانید کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان باشید، باید بیماری لثه خود را درمان کنید. بیماری پیشرفته لثه می تواند منجر به تحلیل رفتن لثه و از دست دادن استخوان شده و در نهایت شانس ایمپلنت دندان را به شدت کاهش دهد.
آیا در صورت ابتلا به بیماری لثه دندان های خود را از دست خواهید داد؟
از دست دادن دندان ها، قطعا سلامت کلی شما را نیز تحت تاثیر قرار داده و تغییرات بزرگی در سبک زندگی شما ایجاد خواهد کرد. در اینجاست که ایمپلنت های دندان وارد می شوند. می توان گفت کاشت دندان بهترین روش برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته یا آسیب دیده می باشد.
درست است که قیمت ایمپلنت دندان برای برخی یکی از معایب این راه حل شگفت انگیز به حساب می آید اما به یاد داشته باشید که شما برای یک لبخند دائمی و طبیعی بسیار زیبا سرمایه گذاری می کنید.
ایمپلنت در دهان شما به عنوان ریشه دندان عمل کرده و بعداً روی آن تاج، بریج یا نوع دیگری از ترمیم طبیعی قرار می گیرد. با این روش هیچ کس نمی تواند تشخیص دهد که شما دندانی را از دست داده اید.
این روش به دلیل مزایای بسیاری که ارائه می دهد، اکیدا توصیه می شود، مزایایی از جمله:
- جلوگیری از تحلیل استخوان
- افزایش ثبات و دوام
- راحتی در صحبت کردن و جویدن غذا
- ظاهری کاملا طبیعی
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، بیماری پریودنتال یکی از علل اصلی از دست دادن دندان در بزرگسالان است. با این حال، اگر بیماری لثه برای شما تشخیص داده شده است، تصور نکنید که دندان یا دندان های خود را از دست خواهید داد.
در واقع زمانی که زودتر به این مشکل رسیدگی نمایید، با برخی از درمان ها و عادات سالم می توانید روند عفونت و جلوگیری از، از دست دادن دندان را معکوس کنید. از دست دادن دندان در نتیجه آسیب شدید به بافت نرم لثه شما رخ می دهد. این فقدان بافت نرم سالم به باکتری ها اجازه می دهد تا آنها به عمق دهان شما حرکت کرده و استخوانی که از دندان های شما حمایت می کند را از بین ببرند.
آیا با وجود بیماری لثه می توان ایمپلنت دندان انجام داد؟
به طور کلی شما برای کاشت دندان به لثه های سالم و قوی نیاز دارید. همانطور که قبلا نیز ذکر کردیم، بیماری لثه بافت و استخوان را ضعیف می کند. بنابراین حتی پس از درمان بیماری، بافت لثه و استخوان فک شما ممکن است به اندازه کافی برای حمایت از ایمپلنت قوی نباشد.
برای کاشت دندان، استخوان فک شما باید به اندازه کافی ضخیم و پهن باشد تا به طور ایمن از ایمپلنت پشتیبانی کند. بافت لثه شما نیز باید به طور کامل ایمپلنت و ترمیم نهایی را احاطه نماید.
اگر چنین باشد، ممکن است کاندیدای پیوند استخوان و یا بافت نرم باشید. پس از تکمیل و زمان برای بهبودی این پیوند، احتمالاً کاندیدای بسیار بهتری برای ایمپلنت دندان خواهید بود. در واقع، به لطف این روش ها و سایر گزینه های دیگر، افراد نسبتا کمی هستند که نمی توانند ایمپلنت انجام دهند.
اگر پس از ایمپلنت دچار بیماری لثه شویم چه اتفاقی می افتد؟
پس از کاشت ایمپلنت، خطر ابتلا به بیماری لثه از بین نمی رود. بدون مراقبت مناسب، ممکن است پری ایمپلنتیت، گونه ای دیگری از بیماری لثه، ایجاد شود.
پری ایمپلنتیت زمانی اتفاق میافتد که باکتری ها تجمع یافته و بر بافت لثه و استخوان اطراف ایمپلنت دندان تأثیر میگذارند. علائم آن عبارتند از:
- خونریزی
- بوی بد دهان
- شل شدن ایمپلنت
در بدترین حالت، پری ایمپلنتیت می تواند باعث از کار افتادن ایمپلنت شما و افتادن کامل آن شود. پس پیشگیری بهترین گزینه برای جلوگیری از این اتفاق است:
عادات خوب مسواک زدن و کشیدن نخ دندان کشیدن در پیش بگیرید
به طور منظم، حداقل دو بار در سال، به دندانپزشک خود مراجعه نمایید
با دندانپزشک خود در مورد یک درمان پیشگیرانه برای متوقف کردن باکتری ها قبل از شروع صحبت کنید
رژیم غذایی سالم داشته باشید
سیگار کشیدن را متوقف کنید، این یک عامل خطر بزرگ برای پری ایمپلنتیت است.