درمان ریشه دندان یکی از مهم ترین دلایل مراجعه به کلینیک های دندان پزشکی به شمار می رود. درمان ریشه، راه حل های مختلفی دارد. معمولا دندان پزشک با توجه به نوع پوسیدگی ریشه، سن و سال بیمار و شرایط جسمی او، میزان بودجه و توانایی مالی بیمار برای درمان و... راه مناسب را انتخاب می کند. در این مقاله سعی داریم مهم ترین راه های درمان ریشه دندان را به شما مخاطبان عزیز معرفی کنیم. پس بهتر است با همراهی کردن ما تا انتهای متن، دانسته های خود را در مورد این موضوع افزایش دهید.
کشیدن دندان، اولین راه درمان ریشه دندان
یکی از راه های مرسوم و متداول برای درمان ریشه دندان، کشیدن آن است. البته معمولا این روش به عنوان آخرین گزینه های پیشنهادی دندان پزشک به مراجعه کنندگان مطرح می شود. در روش ذکر شده، دندان پزشک میزان پوسیدگی را تشخیص داده و با استفاده از ابزارهای مناسب، دندان را به طور کامل از لثه جدا می کند. برای دندان های پیشین و جلویی، بهتر است از این روش استفاده نکنید. از آن جایی که در روش یاد شده، جای دندان کشیده شده خالی می شود، ممکن است زیبایی لبخند شما را کاهش دهد. پس بهتر است این روش را برای دندان های آسیاب و انتهایی به کار ببرید.
در روش کشیدن دندان، معمولا از داروهای بی حسی استفاده می شود. در این روش ابتدا دندان پزشک با استفاده از داروهای بی حسی، محل خرابی را بی حس می کند. سپس با استفاده از انبر و سایر ابزارها، دندان را از لثه جدا می کند. لازم به ذکر است که دندان پزشک، پیش از کندن دندان باید وضعیت جسمی بیمار را بررسی کند. معمولا دندان پزشکان برای بیمارهایی که دارای مشکل فشار خون بالا و دیابت هستند، روش کشیدن دندان را توصیه نمی کنند. البته پس از کشیدن دندان به صورت کامل، می توان با استفاده از روش هایی مانند ایمپلنت، جای خالی آن را پر کرد.
راه دوم درمان ریشه دندان، عصب کشی
از دیگر راه های درمان ریشه دندان می توان به عصب کشی اشاره کرد. عصب کشی، زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که پالپ دندان به طور کامل آسیب دیده باشد. حال این آسیب دیدگی می تواند در اثر پوسیدگی، شکستگی، ضربه و... اتفاق بیفتد. در این صورت باید پالپ دندان را تخلیه کرده و حفره ایجاد شده را با استفاده از متریال های مناسب پر نمود. در روش عصب کشی نیز ابتدا ماده بی حسی به محل خرابی تزریق می شود. سپس پزشک با استفاده از ابزارهای ویژه ای که در اختیار دارد، پالپ دندان را تخلیه می کند. پس از تخلیه کامل پالپ، باید با استفاده از مواد مخصوص درون دندان را پر کرد. معمولا در انتهای کار نیز پزشک تلاش می کند روکشی مناسب برای دندان عصب کشی شده در نظر بگیرد.
جراحی ریشه چیست؟
از دیگر روش های جدید و مرسوم برای درمان ریشه دندان می توان به جراحی ریشه اشاره کرد. در واقع این روش همان جراحی ریشه دندان است. این روش بیشتر برای ریشه های سخت مورد استفاده قرار می گیرد. در این موارد پزشک با استفاده از ابزارهای جراحی، محل لثه را شکافته و ریشه را از لثه خارج می کند. این جراحی در عین سادگی، معمولا از حساسیت بالایی برخوردار است. پس از خارج کردن ریشه و عفونت های احتمالی همراه با آن، پزشک محل جراحی را بخیه کرده و کار جراحی به اتمام می رسد. جراحی باید تحت نظر یک متخصص ریشه دندان، انجام شود. خونریزی و عفونت های احتمالی باید به صورت کامل کنترل شوند تا خطری جان بیمار را تهدید نکند. پس از جراحی ریشه، دندان پزشک مراقبت ها و داروهایی برای شما تجویز می کند. شما باید با نهایت دقت به دستور دندان پزشک عمل کنید تا دوره نقاهت خود را پشت سر بگذارید.
درمان ریشه دندان در کلینیک دکتر شیدا
کلینیک دندان پزشکی دکتر شیدا به عنوان مجموعه ای خوب و تخصصی برای درمان بیماری های مختلف خصوصا ریشه دندان شناخته می شود. این مجموعه از بهترین متخصصان و جراحان ریشه دندان برای درمان مراجعه کنندگان استفاده می کند. با مراجعه به این کلینیک می توانید ریشه های دندان خود را به بهترین نحو ممکن درمان کنید. استفاده از دندان پزشکان متخصص، استفاده از تجهیزات با کیفیت، دسترسی به متریال های اورجینال و... از مهم ترین علل مراجعه به این کلینیک حرفه ای به شمار می روند. یکی از بهترین خدمات مجموعه ما، معاینه رایگان دندان پزشکی دکتر شیدا است. کلینیک دکتر شیدا، جهت جلب رضایت مشتری، کار معاینه کلی دندان ها را به صورت رایگان انجام می دهد. برای استفاده از خدمات مجموعه ما و بررسی نمونه کارهای درمان ریشه، می توانید وب سایت کلینیک را مشاهده کنید. امید است نکات ارائه شده در متن، زمینه آَنایی شما دوستان عزیز با روش های درمان ریشه دندان را فراهم کرده باشد.