پرداخت بیمه به شخص ثالث :
طبق بند ب ماده 15 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب سال 1395 بیمه مکلف است که خسارت شخص ثالث زیاندیده در حادثه تصادف رانندگی با راننده مست را پرداخت کند و لیکن بعد از پرداخت میتواند نسبت به راننده مست اقدام به درخواست وجه پرداخت شده کند اما در خصوص خسارتهای وارد شده به بدنه خودرو راننده مست، بیمه هیچ هزینهای را تحت پوشش قرار نخواهد داد. توضیحات تکملی در ادامه با گروه وکلای چینوت :
مجازات رانندگی در حین مستی:
طبق ماده 718 قانون مجازات اسلامی_کتاب پنجم(تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) مصوب سال 1375 مجازات در نظر گرفته شده در خصوص جرایم ناشی از تخلفات رانندگی در هنگامی که راننده مست باشد تشدید خواهد شد و بیش از دو سوم حداکثر مجازات لحاظ خواهد شد. به عنوان مثال مجازات مقرر در ماده 714 قانون مجازات اسلامی_کتاب پنجم(تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) مصوب سال 1375 که حداکثر مجازات تعیینشده 3 سال است در حالی که راننده مست باشد به بیش از 5 سال افزایش پیدا خواهد کرد.
توقیف خودرو توسط راهنمایی و رانندگی :
طبق بند ب قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب سال 1389 زمانی که مست بودن راننده توسط آزمایشات انجام شده توسط وسایل خاص و سایر اقدامات محرز شود جریمه نقدی به مبلغ 000/000/2 ریال(معادل دویست هزار تومان) به راننده متخلف تعلق خواهد گرفت. البته این مجازات بروزرسانی شده است و به مبلغ 000/000/4 ریال(معادل چهارصد هزار تومان) تغییر یافته است. همچنین گواهینامه راننده مست به مدت 6 ماه توسط نیروی انتظامی ضبط خواهد شد و وی به مراجع قضایی به علت جرم ارتکابی معرفی خواهد شد. وانگهی خودرو وی نیز تا تعیین تکلیف نهایی در این خصوص توقیف خواهد شد.
مثبت اعلام شدن تست الکل :
هنگامی که شخص معتقد به این امر باشد که در حال رانندگی مست نبوده است و دستگاه تشخیص الکل افسر راهنمایی و رانندگی اشتباه عمل کرده است طبق قوانین و مقررات این حق برای وی محفوظ است که به نظریه افسر راهنمایی و رانندگی در این خصوص اعتراض کند. البته اگر خود فرد در اداره راهنمایی و رانندگی، اقرار به مصرف مشروبات الکلی کند راهی برای اعتراض باقی نخواهد ماند. وانگهی اگر آزمایشات خون و ادرار نیز گرفته شده باشد انکار این قضیه غیرممکن خواهد بود. با این وجود صرف تشخیص دستگاه، موجب محکومیت حدی نخواهد شد و شخص میتواند به اشکالات این دستگاه در مرجع قضایی رسیدگیکننده اشاره کند.
شلاق حدی مجازات راننده مست :
وکیل شرب خمر چینوت : در صورتی که با ادله و مدارک موجود، جرم مصرف مشروبات الکی محرز شود علاوه بر حبس مدنظر قرار گرفته شده در ماده 718 قانون مجازات اسلامی_کتاب پنجم(تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) مصوب سال 1375 و با در نظر گرفتن اینکه هیچ حادثه فوتی یا جرحی اتفاق نیافتاده باشد طبق ماده 265 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 مرتکب به 80 ضربه شلاق حدی محکوم خواهد شد. شلاق حدی بر خلاف شلاق تعزیری شامل تخفیف نخواهد شد.
سوءپیشینه برای مرتکب رانندگی در حال مستی :
طبق بند پ ماده 25 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 برای مرتکب رانندگی در حال مستی سوءپیشینه لحاظ خواهد شد. به عبارت دیگر مجرم به مدت 2 سال از حقوق اجتماعی مقرر در ماده 26 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 به عنوان مجازات تبعی محروم خواهد شد. همچنین طبق بند ث ماده 23 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 اصلاحی سال 1399 دادگاه میتواند فرد خاطی را تا 2 سال از رانندگی به عنوان مجازات تکمیلی محروم کند.
chinootlaw.com یار حقوقی شماست
آیا راننده مست در صورت حادثه فوتی در تصادف، محکوم به مجازات قتل عمدی میشود؟ خیر؛ با عنایت به مواد 291 و 292 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 قتل غیرعمدی به منصه ظهور رسیده است.